هر وقت که وارد عینک فروشی برای خرید یک فریمی که ازش خوشتون اومده میشید انگار که شما رو دستگیر کردن تا ازتون درباره آلرزی و وضع زندگی و وضع زندگی هم سایه بالا و پایینتون و شجرنامه و… میپرسن که میان بیرون و ترجیح میدید که چیزی نبینین یا خورشیدو ببینین تا عینک بزنین. اومدیم که تو این مقاله براتون توضیح بدیم که چطور تو این مواقع انتخاب درستی داشته باشید و فریم خوبی برای خودتون انتخاب کنید .

پ.ن : ( یه نصیحت خوب. هیچوقت نزارید یکی که عینک تا حالا ندیده بهتون بگه چه اهمیتی داره که چه جنس فریمی استفاده میکنین. بنده خودم بارها از این ادما دیدم خلاصه چرت و پرت میگن گوش ندین )

جنس فریم برای این مهمه که :

انواع جنس های عینک ها

فریم های پلاستیکی

فریم‌های پلاستیکی بسیار انعطاف پذیرن و معمولاً تنوع رنگ یبشتری هم دارن و شکسته شدنشون تو ارتفاع احتمال کمی داره، اما با زور میتونین راحت بشکنینش. شکل پذیریشون بسته یه جنس فریم مهمترین ویژگی این نوع جنسه. فریم‌های پلاستیکی به چند مدل زیر تقسیم میشن :

فریم سلولز استات و زیلونایت

تو ساخت این عینک‌ها از زیلونایت یا همان استات سلولز استفاده میشه که قیمت پایین تری داره و از لحاظ طراحی هم عینکو خیلی خوشگل کرده. این عینک‌ها آلرژی زا نیستن و راحت میتونین از لحاظ الرزی این نوع رو انتخاب کنین. همینطور وزن سبکی دارن و بینی و گوشاتون رو اذیت نمیکنن . از لحاظ استحکام نمیتونیم اونقد ازش تعریفی کنیم، اما به همان نسبت در زیبایی و تنوع رنگ مورد بسیار خوبیه.

فریم سلولز پروپیونات

فریم‌های سلولز پروپیونات به مدل هایی هستن که در ساخت آنها از ترکیب نایلون و سلولز استفاده شده و مهمترین ویژگی آنها اینه که ضد حساسیته. وزن این فریم‌ها نسبت به سایر فریم‌های پلاستیکی سبک‌تره، اما استحکام اونقد خوبی نداره. فریم سلولز پروپیونات با اینکه انعطاف پذیری خوبی دارد، اما در برابر خوردگی مقاوم نیست از لحاظ طرح و رنگ هم جذابیت کمتری نسبت به اولی داره.

فریم نایلونی

انتخاب این جنس از مواد نایلونی بیشتر برای جلوگیری از شکنندگی اونا و بالا بردن انعطاف پذیری عینک طبی استفاده میشه. این فریم‌ها به صورت ترکیبی از مواد مختلفی مثل پلی آمید و ترکیب پلی آمید با گلی آمید ساخته میشن. این فریم‌ها به خوبی ضد حساسیتن، وزن سبکی دارن و به همان اندازه نیز منعطف هستن. اگرچه نقطه ضعف این فریم، مقاوم کم آنها در برابر خوردگیه، اما استحکام نسبتاً خوبی داره و برای آنها از پوشش‌های رنگی استفاده میشه.

فریم عینک فلزی

انتخاب جنس فریم عینک طبی یا آفتابی فلزی برای ضعف های عینک های پلاستیکی ساخته میشن و در اونا تغییراتی به وجود اومده که مقاومت و استحکام بیشتری داشته باشه. فریم‌های فلزی نسبت به مدل‌های پلاستیکی متنوع تره و به همین دلیل شمایی که میخوای بخری دستت باز تره. برخی از فریم‌های فلزی مثل:

فریم فولاد زنگ نزن

فولاد زنگ نزن یا همان ( standless steel ) یکی از مقاوم‌ترین و محکم‌ترین فریم‌های ساخته شده تو دنیاست که هم در برابر آلرژی و هم در برابر شرایط خورنده مقاومه. فریم‌های فولاد زنگ نزن انعطاف پذیری آنچنانی ندارن و در اثر ضربه ممکنه که آسیبی ببینه یا کج بشه . و خوب اونقد تنوع زیادی تو رنگ نداره.

فریم بریلیومی

جنس فریم عینک بریلیومی برای کسانی که احتمالاً آلرژی دارن و نمیتونن اونقد هر چی که بخوان استفاده کنن، گزینه خمناسبیه. این فریم‌ها تو مقاومت در برابر خوردگی و لکه دار شدن عملکرد خوبی دارن و میتونن از اونا در شرایط مختلف استفاده کرد. عینک‌های برلیان وزن سبکی دارن و استحکام آنها در برابر ضربه مناسبه و انعطاف پذیری نسبتاً خوبی دارن.

فریم تیتانیومی

تیتانیوم به عنوان یک ماده مقاوم در برابر خوردگی شناخته میشن و از طرفی وزن اونا بسیار سبکه. انتقال این ویژگی‌ها به فریم عینک باعث میشه که از اونا به عنوان محصولات خاص و منحصر به فرد استفاده شه. این فریم‌ها برای افراد دارای آلرژی مناسب اند و انعطاف پذیری اونا در شرایط مختلف مناسبه. نکته‌ای که در مورد این فریم وجود داره اینکه که امکان انتخاب رنگ بندی و طرح‌های مختلف برای عینکه.

فریم مونل

فریم مونل را می‌تونیم به عنوان یکی از معمولی‌ترین و ساده‌ترین جنس فریم عینک فلزی معرفی کنیم که طرفداران اونقدر چندانی نداره. مهمترین و اصلی‌ترین ویژگی این فریم‌ها، انعطاف پذیری بالای اوناست که از تمامی فریم‌های فلزی بهتره. در این فریم امکان استفاده از پوشش برای بدنه آن وجود داره و میتونیم امیدوار باشیم که رنگ‌های مختلفی از اون انتخاب کرد.

فریم عینک طلا یا طلا کاری شده

فریم عینک طلا معمولاً توسط برخی از شرکت‌ها برای افراد خاص ساخته میشن یا ممکنه بر روی بدنه آنها فرایند طلا کاری انجام شده باشه. این عینک‌ها بسیار خاصن و مهمترین ویژگی آنها، مناسب بودن عینک برای افراد دارای آلرژیه. این فریم‌ها استحکام چندانی ندارن و انعطاف پذیری اونا کمن، اما در هر صورت میتونن سبک بودن عینک را به عنوان یک نکته مثبت معرفی کرد. ( و قیمت بسیار گرونش )

فریم چوبی

استفاده از چوب به عنوان جنس فریم اونقدر محبوب نیست و همانند فریم‌های طلا اند. معمولاً فریم‌های چوبی دست ساز بوده و مقاومت چندانی ندارن ( دیگه از چوب چه انتظاری دارین ). استفاده از این فریم‌ها اونقدر راحت نیست و همیشه نیاز به مراقبت دارن. البته از لحاظ زیبایی می‌توان آنها را جزو بهترین فریم‌ها معرفی کرد.

فریم استخوانی و فریم شاخ بوفالو

فریم استخوانی و فریم شاخ بوفالو تقریباً از لحاظ طراحی و شکل عینک تقریبا مشابه اند و تنها توسط چند برند خاص به بازار عرضه میشن. این فریم‌ها برای افراد خاص تولید شده و لازم است که سفارش ساخت آنها به شرکت داده شود. اگر چه از لحاظ انعطاف پذیری و از لحاظ کارایی مانند فریم‌های فلزی و پلاستیکی نیستن، اما از لحاظ زیبایی یک سر و گردن از سایر فریم‌ها بالاترن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *