لنز چشم  که به آن لنز تماسی نیز گفته می شود یک وسیله زیبایی و درمانی است و هر شخصی بسته به نیاز خود به خرید لنز چشمی می رود.
به طور مثال یکسری از افراد برای زیباتر شدن و ایجاد تنوع به دنبال خرید لنز رنگی هستند.

گروهی دیگر از افراد به این دلیل که نمی خواهند از عینک استفاده کنند تمایل به استفاه از لنز چشم طبی بیرنگ و طبی رنگی دارند.

و در مواردی لنز چشم برای درمان عیوب انکساری و اختلالات بینایی مانند آستیگماتیسم به کار می رود.

کار کرد لنز چشم

لنز تماسی هم عملکردی مشابه با عینک دارند یعنی به گونه ای مسیرهای نوری را تغییر می دهد که نور به طور کاملا دقیق و صحیحی روی شبکیه چشم کانونی شود تا فرد بتواند تصویری واضح و شفاف را مشاهده کند.

لنز چشم رنگی چه کاربردی دارد

بسیاری از افراد که می خواهند ظاهرشان تغییر پیدا کند و زیباتر به نظر برسند به سراغ خرید لنز چشم رنگی می روند.

لنزهای رنگی لنزهایی هستند که تنها جنبه زیبایی داشته و بدون نمره می باشند به طوری که بعضی از افراد این لنزها را به نام لنز زیبایی می شناسند.

لنزهای رنگی بدون نمره فقط از جنس نرم می باشند و استفاده از آن ها برای کاربر بسیار راحت می باشد.

لنزهای رنگی بر اساس تاریخ مصرف به 5 دسته یک بار مصرف، روزانه، هفتگی، فصلی و سالانه تقسیم بندی می شوند.

لنزهای طبی رنگی چه کاربردی دارند

بیشتر افرادی که از زدن عینک خسته شده اند و یا به هر دلیلی استفاده از عینک برای آن ها محدودیت هایی ایجاد کرده است و تمایلی به انجام عمل های جراحی ندارند به سراغ بهترین و راحت ترین گزینه یعنی استفاده از لنز چشم میروند.

لنز های چشمی طبی چندین سالی هست که در بین مردم بسیار رایج شده است. با اینکه استفاده از لنزها هم مشکلات خاص خودش را دارد اما بیشتر افرادی که دچار اختلالات و مشکلات بینایی هستند لنز را به عینک ترجیح می دهند.

لنز طبی رنگی لنزهای رنگی نمره دار هستند که بعضی از افراد به آن ها لنزهای زیبایی طبی هم می گویند.

این لنزها علاوه بر زیبایی که به چهره و چشم ها می بخشند جنبه درمانی هم داشته و افرادی که چشم های ضعیف و نمره داری دارند می توانند از این نوع لنزها استفاده نمایند.

لنزهای طبی رنگی دارای نمره بندی کامل است و کسانی که چشم های ضعیف با نمره ی بالا هم دارند می توانند از آن ها استفاده کنند.

لنزهای طبی چه کاربردی دارند

لنزهای چشمی طبی فقط جنبه درمانی داشته و بدون رنگ هستند و تنها افرادی که دچار عیوب انکساری و ضعیفی چشم هستند می توانند از این دسته لنزها استفاده نمایند.

لنزهای طبی بدون رنگ دارای دو نوع نرم و سخت هستند که با تشخیص پزشک می توان به جای عینک از این نوع لنزها استفاده کرد.

استفاده از لنزهای طبی نرم بسیار راحت تر از لنزهای سخت است که البته در حال حاضر لنزهای سخت کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

لنزهای تماسی طبی قادر به درمان بیماریهای چشمی مثل، دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم هستند.

ساختار لنز چشم

مهمترین شاخصی که لنزها را از هم متمایز می کند جنس و متریال به کاربرده شده در ساخت آن می باشد.

لنزها از ساختار و متریال گوناگونی برای کاربردهای متفاوت ساخته می شوند که هم در قیمت آن ها تاثیر گذار است و هم در راحتی استفاده از ان ها. انواع ساختار لنزهای چشمی عبارتند از:

این لنزها از نوع لنزهای سخت هستند و از جنس پلاستیک سخت شفاف می باشند که به آن پلی‌متیل متاکرایلت گفته می شود.

این لنزها که در دسته بندی لنزهای سخت قرار می گیرند به لنزهای نفوذ پذیر به گاز معروف هستند که به اختصار به آن ها GP یا RGP می گویند.

عملکرد آن ها شبیه لنزهای PMMA می باشد اما برای سهولت استفاده و عبور اکسیژن بر روی سطح آن حفره هایی ایجاد شده است.

وضوح دید این لنزها بسیار عالی و دقیق تر از لنزهای تماسی نرم است و افرادی که دچار آستیگماتیسم هستند پیشنهاد می شود حتمن از این لنزها استفاده نمایند.

در حال حاضر بیشتر لنزهای GP از جنس سیلیکون و سیلیکون هایدروژل ساخته می شوند که استفاده از آن را برای کاربر بسیار راحت تر کرده است.

به دلیل آنکه این لنزها آب را به حود جذب نمی کنند در نتیجه پروتئین ها و لییدهای اشک چشم به آن نمی چسبد و رسوب نمی کنند و همین امر باعث وضوح دید بهتر برای فرد خواهد شد.

جنس این لنز ها از موادی ژل مانند و پلاستیک است که به آن هایدروژل می گویند. قطر این لنزها بسیار ظریف و نازک است و سطح چشم را به خوبی پوشش می دهد.
لنزهای تماسی نرم آب را به خود جذب می کنند و به همین خاطر استفاده از آن برای کاربر بسیار راحت است.

این لنزها نوع پیشرفته تری از لنزهای هایدروژلی می باشد که میزان عبور گاز از آن ها بسیار بیشتر است و به همین خاطر اکسیژن بیشتری هم به قرنیه می رسد.

اگر بخواهیم لنزهای هیدروژلی و هیدروژل سیلیکونی را با هم مقایسه کنیم باید بگوییم هر دو این لنزها از جنس پلاستیک هستند و در حالت عادی خشک و سفت می باشند و به مخض برخورد با آب و جذب آن حالت نرم و ژله ای به خود می گیرند.

استفاده از لنزهای هیبریدی بسیار راحت هستند. جنس مرکزی لنزهای هیبریدی از جنس سخت و نفوذ پذیر به گاز هستند و و اطراف آن از جنس هایدروژل و سیلیکون هایدروژل می باشد که باعث شده رقیبی برای لنزهای نرم و نفوذ پذیر به گاز باشند.

این لنزها هم اندازه با لنزهای نرم توریک هستند و لبه های نازک تری نسبت به لنزهای GP دارند.

و این لنز ها برای ورزش بهتر است و دلیل ان این است که احتمال کمتری برای افتادن دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *