عینک پیر چشمی

با بالا رفتن سن و ورود به میانسالی که از سن 40 سالگی آغاز می شود ممکن است هنگام مطالعه و یا خیاطی، کار با تلفن همراه و رایانه متوجه اختلالاتی در دید برای دیدن اشیای نزدیک بشوید؛ این عارضه یک روند طبیعی است که می تواند برای هر فردی بعد از این سن اتفاق بیافتد.
با بالا رفتن سن توان ما برای تمرکز کردن به تدریج کم می شود و همین امر زمینه ساز نیاز به عینک مطالعه است، این شرایط پیر چشمی نامیده می شود.
در جوانی عدسی چشم ها به راحتی تغییر شکل می دهد اما با گذشت زمان و بالارفتن سن، عدسی چشم دشوار تر شده و به همین دلیل در این شرایط برای دید نزدیک به ابزارکمکی یا همان عینک مطالعه نیاز پیدا می کنیم.

امروزه به هر مغازه، داروخانه، کتابفروشی که سر می زنیم با تابلو “عینک مطالعه موجود است” روبرو می شویم. اکثر این مکان ها یک مدل عینک مطالعه دارند و برای همه همان را تجویز می کنند. اما آیا همه مردم شبیه به هم هستند و می توانند از یک عینک مطالعه یکسان استفاده کنند؟! مردمی که حتی با اثر انگشت های متفاوتی خلق شده اند آیا چشمان یکسانی دارند؟ 

سیستم بینایی بخشی از سیستم اعصاب مرکزی بدن است که به طور مستقیم عملکرد مغز و قشر بینایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین خاطر هر گونه نقصی در عملکرد این سیستم روی مغز هم اثر میگذارد.

باید بدانید که اگر تجویز شماره عینک و ساخت آن بر اساس استانداردهای مربوطه نباشد، سیستم بینایی مختل می‌شود و به دنبال آن فرد دچار کاهش تمرکز، بی حوصلگی، اختلال در یادگیری و کاهش کارایی در فعالیت‌های روزمره خواهد شد.

از مهم ترین عوارض استفاده از عینک‌های طبی غیراستاندارد می‌توان به علائمی همچون سردرد‌های مزمن، سرگیجه، عدم تعادل عصبی، اختلال دید دو چشمی، تاخیر در درمان تنبلی چشم به ویژه در کودکان اشاره کرد.

با این تفاسیر شاید تصور کنید که انتخاب یک عینک مطالعه مناسب چندان کار آسانی نیست. به این خاطر که انواع متنوعی از فریم‌ها، عدسی‌ها و پوشش‌های لنز در بازار وجود دارند که خریدار نابلد را سرگردان می‌کنند.

ورزش چشم قدرت ماهیچه های چشم را افزایش می دهد
چشم ما برای تضمین سلامتی اش همانند دیگر ماهیچه های بدن نیاز به تمرین و ورزش دارد و نرمش هایی برای چشم وجود دارد که باعث تقویت عضلات چشم ورفع خستگی چشم می شود. در اینجا به برخی از این ورزش ها اشاره می کینم؛
1- پلک زدن مداوم.
2- با کف دست چشم ها را بپوشانید.
3- به انگشت اشاره خود نگاه کنید و آن را حرکت دهید.
4- چشم ها را برای 3-5 ثانیه محکم به هم فشار دهید و سپس برای 3-5 ثانیه باز کنید.
5- ریلکس بنشینید، چشم ها را ببندید و موافق عقربه ساعت و سپس مخالف عقربه ساعت بچرخانید.
فاصله بین دو چشم یکی از شاخصه های تجویز عینک نزدیک بینی است 

در ساخت عینک‌های طبی سفارشی، انتخاب عدسی مناسب و استاندارد با به کارگیری رنگ‌های مناسب، تعیین صحیح فاصله کانونی عینک و انتخاب فریم مناسب به گونه‌ای که شکل‌، اندازه‌، جنس و رنگ فریم مناسب با نمره چشم فرد، سن و شکل صورت بیمار باشد، اهمیت بسیاری دارد.

فاصله کانونی در واقع فاصله بین دو عدسی عینک از یکدیگر است که باید با فاصله دو مردمک چشم از یکدیگر مساوی باشد.

یکی از اشتباهات رایج در ساخت عینک‌های طبی عدم رعایت فاصله کانونی است که سبب ایجاد اثرات منشوری ناخواسته در عینک می‌شود.

فریم هم از جمله مواردی است که باید به گونه‌ای برای بیمار تنظیم شود که میدان بینایی کافی را فراهم کند. مناسب بودن زاویه میان صفحه فریم با صورت بیمار از موارد مهم در انتخاب فریم مناسب است که باید مدنظر گرفت.

انتخاب شما باید طرحی باشد که مشکلات بینایی‌تان را برطرف کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *